Nieuws

Dian de Vries Teletekst!

Het was alweer  de 3e keer dat de super 553 toesloeg op de middellange afstand en ditmaal met een geweldige 7e plaats in afdeling Frieslandtegen 11.300 duiven vanuit Arlon! Dat deze doffer absolute topvorm vertoont bewijst de 1e plaats op de nationale kampioenschappen op de midfond. 

Lees meer »

Wall of Fame

Sinds de oprichting van deze jongste vereniging van afdeling Friesland welke haar oorsprong vond in een fusie in 2012 tussen Pv de Witpen en Pv de Snelvliegers in Heerenveen streden de leden voor een drietal Generale kampioenschappen.

Lees meer »

Wederom "Hattrick" voor Anna!

De eerste Grand Prix vlucht werd vervlogen vanuit Chalons en Champagne en werd een prooi voor Willem Wagteveld's zijn "Anna". Deze wonderduivin NL15-1192858 kan met haar 6 jaar als bejaard worden gezien, maar ze kan nog steeds met de besten mee, want ze pakte inmiddels haar 12e dagzege, 3e keer in 2022, won talloze duifkampioenschappen, vloog 3 keer teletekst notering en gaat inmiddels op voor haar 3 jaar op rij om wederom Asduif van Heerenveen eo. te worden. Kortom, hoe ouder hoe beter! Willem pakte de 1e en 8e duif, gevolgd door Raymond de Vries op de 2e plaats. Als duiveltje uit een doosje was daar ineens Wiebe van de Berg op de 3e plaats, voor Stuurmans duiven op de 4e, 5e, en 10e plaats. Ook Dick de jong kon blij zijn met de plaatsen 6 en 7. Gerben en Wieppie Wijtsma Visser maakten de top tien compleet door als 9e te eindigen. Raymond de Vries pakte met 60% het beste hokgemiddelde, gevolgd door Cees Jonker met 56%.

Lees meer »

Wagteveld en Stuurman, wederom dagwinnaars

Zaterdagochtend kwamen de duiven als een speer naar huis. Met ruim 101km/h was het het "good old" oma Anna die haar 11e dagzege voor zich opeiste. Ze is daarmee dit seizoen de snelste duif van 2022 van de duivenmelkers in Heerenveen eo.  De duiven van Willem Wagteveld waren dan ook goed op dreef met de 1e, 2e, 3e, 5e en 6e duif binnen de top tien. Dian de Vries was haar vader ook knap de baas en eindigde ook knap met een 4e en 8e plaats. Cees Jonker pakte de 7e, terwijl Dick de Jong zijn topper de 9e plaats opeiste. Raymond de Vries moest genoegen nemen met de 10e plaats. Cees Jonker had met 75% prijspercentage het beste hokgemiddelde, kort daarop gevolgd door Willem Wagteveld met 70%.

Lees meer »

R.A. de Vries wederom winnaar op middenafstand

Zaterdag werd er door de hitte een ingekorte wedvlucht vervlogen vanuit Marche. Raymond de Vries liet zien dat zijn duiven heel goed bij de les waren onder deze extreme omstandigheden. Hij pakte de 1e en 3e plaats, terwijl Jelle Stuurman genoegen moest nemen met de 2e plaats. De duiven van Willem Wagteveld waren ook goed op dreef, zij pakten de 4e, 5e, 7e, 8e en 9e plaats. Peter Steenks kapitein op DC Eastwei werd wederom knap 6e, terwijl jeugdlid Dian de Vries goede zaken deed voor het jeugdkampioenschap van afdeling Friesland met haar 10e plaats.

Lees meer »

Dagzege Wagteveld en Stuurman!

In het tweede weekend dat er zowel een dagfondvlucht als een Vitesse vlucht stond geprogrammeerd, was het eindelijk raak voor Jelle Stuurman. Zijn duiven wonnen de Weense wals (1,2,3 ... 1,2,3, ... 1,2,3) vanuit Sens 536 kilometer. De winnaar pakte met 81km/u de eerste prijs in de vereniging en tevens de 26e van heel afdeling Friesland. Naast de 1e pakten de duiven van Jelle ook de 2 en 3e prijs. De nummers 4, 5 en 6 waren ditmaal voor Willem Wagteveld, terwijl Cees Jonker soepel meedanste met de plaatsen 7, 8 en 9. Femke Wagteveld maakte de 10 compleet. Het was toch nog een vreemd verloop getuige het feit dat het concours bijna 1,5 uur duurde. Met 75%, 67% en 65% prijspercentage waren de hokken van Cees Jonker, Gerben en Wieppie Wijtsma Visser en Willem Wagteveld het best presterend.

Lees meer »