De jaarlingkeuring komt eraan op vrijdag 18 november om 19:30 uur!

Gepubliceerd op 15 november 2016 om 22:00

Ondanks alle tegengestelde berichtgeving kunnen onder de huidige beperkende maatregelen duivententoonstellingen gewoon doorgang vinden.

Das heel mooi nieuws, want as. weekend hebben we onze jaarlijks terugkerende jaarlingkeuring. Maw wie heeft al zicht op zijn mooiste/beste duif die hij dit jaar heeft gekweekt?

We hebben 2 absolute toppers van het fondmetier bereid gevonden onze duiven te keuring. Uiteraard hebben zij ook kijk op onze programma duiven, daar zij ook daar jarenlange ervaring mee hebben.  Auke Heidstra, winnaar van maar liefst 3 x Nationaal St. Vincent. Klein liefhebber maar groots in daden! Samen met zwager, absoluut tophok op de overnacht in Friesland en mede eigenaar van Kweekcentrum Friesland, heeft ook een niet bij te houden staat van dienst als het gaat om teletekst noteringen en  overwinningen op zowel dagfond als overnachtfond. Hij zal ons meenemen in de theorieën over het kweken van goede duiven. Een absolute aanrader voor liefhebbers die vooruit willen.

We hopen dan ook op een brede belangstelling. Ook al hebben de jaarlingen nog een oude pen staan, dit inverband met het verduisteren en steeds verder naar achter verschuivend jonge duiven seizoen, iedereen kan zeker alweer duiven vinden die al goed door de rui komen.

Het programma begint vanaf 19:30 uur as. vrijdag.

Tot dan !