Maandag 29 december 2014

Verslag Feestavond

Zaterdag 22 November vierden alle leden van Duivensportvereniging Heerenveen eo. haar jaarlijkse feestavond. Zoals gebruikelijk de afgelopen jaren werd er na de opening van de voorzitter gestart met een heerlijk warm buffet, zodat er goede bodem kon worden gelegd voor een feestelijke prijsuitreiking.
 
Als eerste konden de jeugdige kampioenen naar voren komen om hun welverdiende trofeeën in ontvangst te nemen. Het was dit jaar de herencombinatie Niels en Erik die de hoofdprijs wist weg te kapen voor alle dames. Lusanne & Myrinne werden tweede bij de jeugd, op de voet gevolgd door Jeanet en Sharon. Het is goed om te zien dat deze jonge generatie ook de wedstrijdsport een toekomst geven. Na een gezellig potje bingo, werden vele kampioenschappen verdeeld over de diverse disciplines. Zo werden vitesse, midfond, dagfond, overnachtfond, jonge duiven en natour kampioenschappen verdeeld onder de 35 vliegende hokken de vereniging telt. De belangrijkste kampioenschappen werden aan het einde van de avond verdeeld. Zo won de combinatie H. & A. Roest het Generaal en het Kleingeneraal kampioenschap. R.A. de Vries wist op zijn beurt de beste duif van het seizoen te winnen en haalde daarmee ook het aangewezen kampioenschap binnen.


Maandag 3 november 2014

Overlijdensbericht


Zondag 7 september 2014

Barbeque voor leden en donateurs

Zaterdagavond 6 september 2014 hadden we onze jaarlijkse barbeque voor leden en donateurs. Bijna alle leden en donateurs waren hierbij aanwezig waardoor het een gezellige avond werd. Het weer zat mee; we konden mooi buiten zitten. En alles was goed verzorgd door de leden van het bestuur met behulp van de wintercommissie. Zie onderstaande foto's voor een sfeerimpressie.


Dinsdag 22 juli 2014

Overlijdensbericht

 

Zeer onverwachts is donderdag 10 juli 2014 op 73-jarige leeftijd overleden

Thomas Engelsma

- Tom -

Jarenlang trouw en behulpzaam (bestuurs)lid van P.V. de Witpen en Duivensport Heerenveen e.o.

Wij wensen zijn vrouw en familie veel sterkte toe.

Bestuur, leden en donateurs van Duivensport Heerenveen e.o.

Heerenveen, 11 juli 2014


Maandag 24 maart 2013

Feestelijke opening Jeugd Duivenhok

Onze vereniging heeft er met ingang van het nieuwe duivenseizoen een nieuw jeugdlid bij.  De 11-jarige Niels de Lang uit Heerenveen. Niels is al van jongs af aan gek op dieren. Hij wist buurman Jelle Stuurman met z’n postduiven dan ook snel te vinden. Jelle vertelde hem alles over de duiven en hij mocht zelfs vorige zomer de duiven van Jelle verzorgen en klokken . Het leek Niels ook wel wat om zelf duiven te hebben. Maar pa en ma waren er geen voorstander van. Totdat zij inzagen dat Niels toch wel erg gek op de duivensport was. Ze vonden dat ze de passie van hun zoon niet in de weg mochten staan en besloten in te gaan op het aanbod van de duivenclub om een leen duivenhok te plaatsen.

Het leen duivenhok is voor jonge duivenmelkers die willen proberen of de duivensport ook echt iets voor ze is. Het hok is voor een jaar gratis te gebruiken. De Stokers bouwden een fantastisch duivenhok. En de leden Raymond de Vries, Willem & Bianca Wagteveld, Combinatie Silvius, Gerben & Wiepie Wijtsma-Visser, Hotze de Boer, Minne & Ale v.d. Wal, Jelle Stuurman , Egbert Mulder, Theo Pander van De Zwarte Doffer en Peter van DC Eastwei stelden duiven beschikbaar zodat hij kon starten.  En zo werd op zaterdag 22 maart het nieuwe leen duivenhok feestelijk geopend. Na een speech knipte Niels het lint door en kon de champagnefles knallen. We hopen dat Niels net zo veel plezier beleeft aan de duivensport als alle andere clubleden. We wensen hem veel succes en plezier!


Zondag 23 februari 2014

Overlijdensbericht

 

Na een kort ziekbed is dinsdag 18 februari 2014 op 75 jarige leeftijd overleden

Jan Groenink

Jarenlang trouw en behulpzaam lid van P.V. de Witpen en Duivensport Heerenveen e.o.

Wij wensen zijn vrouw en familie veel sterkte toe.

Bestuur, leden en donateurs van Duivensport Heerenveen e.o.

Heerenveen, 19 februari 2014


Zaterdag 8 februari 2014

Forumavond met Wim van Dijk

De forumavond wordt geopend door onze voorzitter Willem Wagteveld. Willem stelt de heer Wim van Dijk aan de aanwezigen voor. Hij vertelt dat Wim van Dijk vele malen teletekst heeft gevlogen en meerdere grote kampioenschappen heeft gewonnen in de vereniging, samenspel 8, rayon Frisia en Afdeling Friesland'96.

De leden konden alle vragen stellen over het reilen en zeilen van de duivensport. Hiervan werd uiteraard flink gebruik van gemaakt door de leden. Zo kwam onder andere de vraag over paratyfus van Harm van der Wal, wat Wim van Dijk hierover weet en wat hij ermee doet. Hierop was Van Dijk duidelijk; zoveel mogelijk zelf weerstand opbouwen bij de duiven en zo min mogelijk kuren en enten, maar iedereen moet doen waar diegene zich het prettigst bij voelt of de best ervaring mee heeft, maar dat was zijn mening.

Ook kwam de vraag van Jelle Stuurman hoe de heer Van Dijk voor een teletekstvlucht de duiven in de juiste piekvorm kreeg. Dat kon onder andere door ze op te voeren en wat meer energie mee te geven door een mix van ingrediënten, door hem zelf samengesteld. Er wordt ook nog wel eens midden in de week gereden door sommigen duivenmelkers, op zo'n 300 km worden ze dan een lapvlucht opgelegd om ze vervolgens donderdagavond in te korven in de juiste vorm.

En zo kwamen nog heel wat vragen aan bod waar uiteraard op werd geantwoord door de heer van Dijk. Hiervan hebben de leden weer wat op kunnen steken en er werd na de tijd nog gezellig na gesproken en geborreld.


Zaterdag 25 januari 2014

Willem & Bianca trotse ouders

Afgelopen maandagavond 20 januari om 23:30uur zijn Bianca en Willem Wagteveld de trotse ouders geworden van een prachtige wolk van een dochter. Femke woog 3110 gram en was 50 cm groot.

Moeder en dochter verkeren in goede gezondheid, al is moeder nog herstellende van een lastige bevalling.

Met vriendelijke groet,

Bianca & Willem

Namens alle leden en donateurs van Duivensport Heerenveen e.o. willen wij Willem & Bianca hartelijk feliciteren met de geboorte van hun dochter Femke en wensen hen veel geluk toe voor de toekomst!