Woensdag 25 november 2015

Jaarlingkeuring 2015

Op vrijdag 20 november 2015 hadden wij onze jaarlijkse jaarlingen keuring. Iedereen mocht een doffer en duivin van 2015 meebrengen.

Dit jaar hadden wij Hans en Frank Beverdam uit Nieuwlande op bezoek om onze ongeveer 40 duiven te keuren. Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten nam Hans Beverdam het woord en vertelde in het kort wie de Combinatie Beverdam is en hij gaf een toelichting op het beoordelen van duiven door middel van de ogentheorie. Frank vertelde over de verzorging van de vliegduiven en hun vliegsysteem.

De duiven werden beoordeeld op bouw, spieren, veren en verzorging. Ook werd er bij elke duif een duidelijke beoordeling gegeven en werd er door Hans iets over het oog verteld. In het oog van de duif kon hij zien wat de kweekwaarde van de duif was en aan de lijnen in het oog kon hij zien of het een snelheidsduif of een lange afstandsduif was. Dit beoordeelde hij met behulp van een loep en een lamp. Ook mochten de liefhebbers die hier interesse in hadden zelf met een loep in het oog van de duif kijken.

De winnaar van de mooiste duivin 2015 was Willem Wagteveld en de winnaar van de mooiste doffer 2015 was Raymond de Vries.

Het was een hele leerzame en interessante avond en we willen Hans en Frank Beverdam bedanken voor hun komst.


Dinsdag 15 september 2015

Overlijdensbericht


Dinsdag 16 juni 2015

Overlijdensbericht


Woensdag 8 april 2015

Vliegseizoen 2015 is begonnen

Afgelopen zaterdag 4 april 2015 stond voor de postduiven van Duivensport Heerenveen e.o. de eerste vlucht op het programma. Het was weliswaar een trainingsvlucht, maar in de club hebben we het wat betreft het inkorven en het maken van de uitslag beschouwd als een echte wedvlucht. Daardoor konden we controleren of alles werkt. Op een paar niet werkende chipringen na verliep alles zeer goed.

Voor deze trainingsvlucht werden door de 23 deelnemers 419 duiven meegezet. De duiven werden vrijdagavond om 21:45u door de vrachtwagen opgehaald, die ze vervolgens naar Heino heeft gebracht. De duiven werden zaterdagochtend om 10:30 uur gelost om een afstand van ongeveer 60 km te overbruggen. De 619, een 2-jarige duivin van Jelle Stuurman, deed dit het snelst met een snelheid van 1275 meter per minuut, omgerekend is dat een gemiddelde van 76,5 kilometer per uur. Ook de tweede duif van de club was er 1 van Jelle Stuurman. 2e liefhebber was Raymond de Vries, die daarmee 3e van de club was. Hendrik Bruinsma klokte de 4e, 5e, 7e en 9e duif. Alle van der Wal was 6e, Combinatie Silvius 8e en Henk Bles 10e. Henk Bles klokte tevens de eerste en tweede duif van de A(ttractie)-poule.

Komende zaterdag gaan de duiven voor de eerste vitessevlucht naar Boxtel. De weersvoorspellingen lijken gunstig met een temperatuur van ongeveer 15 graden en een zuidwestenwind, al is er ook een kans op een buitje.


Zaterdag 17 januari 2015

Jaarlingkeuring

Afgelopen vrijdagavond 16 januari stond de jaarlingkeuring op het winterprogramma van Duivensport Heerenveen e.o. De heren Dooitzen v/d Berg en Ruud Lelieveld kregen 12 doffers en 12 duivinnen van het jaar 2014 in de handen om ze te keuren. De duiven kregen cijfers tussen de 6,5 en 8,25. Bij de jaarlingdoffers ging het uiteindelijk om twee prachtige duiven van Joost van Dijk en Raymond de Vries. De voorkeur van V/d Berg en Lelieveld ging uiteindelijk naar de doffer van Joost van Dijk. Bij de jaarlingduivinnen ging het tussen de duivinnen van Harm v/d Wal en Egbert Mulder. Hier werd gekozen voor de duivin van Egbert Mulder.

Er werd ook nog even gekeken naar wie de meeste punten had als je de punten van de doffer en de duivin per liefhebber bij elkaar optelt. Dat was Harm v/d Wal die een totaal van 16 punten had, gevolgd door Egbert Mulder, Joost van Dijk, Raymond de Vries en Comb. I.& A. Silvius, zij hadden allen 15,75 punten. Zoals op de foto's hieronder te zien is: het was weer een zeer geslaagde avond!