Vliegseizoen 2016 is begonnen!

Gepubliceerd op 4 april 2016 om 10:00

Afgelopen zaterdag 2 april is vliegseizoen 2016 begonnen met een trainingsvlucht voor de postduiven van Duivensport Heerenveen e.o. vanaf Heino. De duiven werden gelost om 11:00 uur, het weer liet het niet toe om ze eerder te lossen.

Tijdens de trainingsvluchten vliegen onze duiven mee met de duiven van het noorden van Friesland. Hier is destijds voor gekozen zodat de jonge duiven later in het jaar niet direct een grote afstand hoeven te overbruggen tijdens hun eerste trainingsvluchten.

De eerste duiven van de vereniging kwamen op hun hokken aan rond 5 over half 12. De aangewezen duif de '585' van Hatty & Adriaan Roest viel als eerste op de klep in Tijnje. De duif maakte een snelheid van 1620 meter per minuut. De nummer twee van de vereniging was een aangewezen doffer van Combinatie Idzard & Anton Silvius uit Oudehaske. De '042' genaamd 'Uth' maakte een snelheid van 1606 meter per minuut. Tjeerd Voolstra uit Heerenveen klokte de derde duif van de vereniging. Het was de '246' met een snelheid van 1588 meter per minuut. Nummer vier van de vereniging was Hendrik Bruinsma uit Heerenveen met de '941', een jaarling duif die een snelheid maakte van 1587 meter per minuut. Combinatie Silvius klokte de vijfde en zesde duif en Tjeerd Voolstra met zijn aangewezen de zevende. Jelle Stuurman uit Heerenveen klokte zijn '463' als achtste van de vereniging, Hendrik Bruinsma was naast zijn vierde plaats ook goed voor de negende plaats. Raymond de Vries uit Heerenveen was tiende met de '777'.

Volgende week zaterdag 9 april vliegen we weer 'gewoon' met zuid mee en gaan de duiven naar Boxtel voor hun eerste vitessevlucht.