De '585' van H. & A. Roest opnieuw eerste

Gepubliceerd op 11 april 2016 om 10:00

Met een matige zuidzuidoostenwind werden de postduiven van Duivensport Heerenveen e.o. afgelopen zaterdag 9 april om 10:15 uur gelost voor de eerste vitessevlucht vanaf Boxtel. De duiven moesten gemiddeld een afstand van 160 km afleggen.

De wedvlucht telde niet mee voor de afdelingskampioenschappen, maar wel voor de nationale kampioenschappen. Vandaar dat er werd ingekorfd op de officiële manier en de vlucht daardoor ook meetelde voor de verenigingskampioenschappen.

Vorige week was het de 4 jaar oude ‘585’ van Hatty & Adriaan Roest die als eerste duif aankwam op het hok in Tijnje. Ook deze keer was het diezelfde ‘585’ die de eerste prijs pakte. Dit keer deed deze duif dat met een snelheid van 1626 meter per minuut, omgerekend ruim 97 kilometer per uur. Willem & Bianca Wagteveld uit Tjalleberd klokten vlak achter de heren Roest de tweede en derde duif van de vereniging met de ‘056’en de ‘054’, in beide gevallen een tweejarige duif. De zevende plek was ook voor W. & B. Wagteveld. De vierde geklokte duif van de vereniging was de ‘902’ van Joost van Dijk uit Heerenveen. Dit berteft een doffer die al vaker heeft laten zien dat het één van de betere duiven van de vereniging is. Plaats vijf was dit keer voor Dick de jong uit Tijnje, die daarmee tevens eerste van de A(ttractie)-poule was. Zijn ‘015’ van 2014 vloog met een gemiddelde snelheid van bijna 97 km/u naar huis. Raymond de Vries uit Heerenveen was zesde, Combinatie Wijtsma-Visser uit Terwispel klokten de achtste duif en Jelle Stuurman uit Heerenveen completeerde de top-10 met een negende en tiende plaats.

Volgende week gaan de duiven naar Deurne. De duiven vliegen dan ongeveer 170 kilometer. Dit is tevens de eerste vlucht die ook voor de afdelingskampioenschappen meetelt.