W. & B. Wagteveld het snelste vanaf Deurne

Gepubliceerd op 18 april 2016 om 10:00

Zaterdag 16 april stond er een vlucht vanaf Deurne op het programma. De postduiven van Afdeling Friesland’96, en dus ook die van onze eigen vereniging Duivensport Heerenveen e.o., werden gelost om 8:30 uur met een harde zuidenwind.

De snelste duiven maakten daardoor snelheden van boven de 100 kilometer per uur. De 3-jarige duif de ‘132’ van Willem & Bianca Wagteveld dit deed het snelste van de club. De duif vloog met een gemiddelde snelheid van ruim 104 km/u naar zijn hok in Tjalleberd.

Jelle Stuurman en Raymond de Vries, beide uit Heerenveen, klokten de tweede en derde duif. Dit waren respectievelijk de 14-463 en de 15-008. Stuurman was ook nog goed voor een vijfde plaats en De Vries deed met ook nog de zevende en de achtste plaats goede zaken voor het klassement. Hatty & Adriaan Roest uit Tijnje waren na de vorige twee vluchten eerste te zijn geweest nu vierde en tiende van de vereniging. Joost van Dijk had de zesde plek waardoor de top-tien compleet is.

Volgende week gaan de duiven naar Weert. De afstand hier vandaan ligt tussen de 185 en 204 kilometer voor de postduiven van Duivensport Heerenveen e.o.