Opnieuw een eerste voor W. & B. Wagteveld

Gepubliceerd op 25 april 2016 om 10:00

De duiven van Duivensport Heerenveen e.o. vlogen zaterdag 23 april een vlucht vanaf Weert. De duiven hadden dit keer kopwind. De wind kwam namelijk uit noordelijke richtingen.

De jaarling '882' van Willem & Bianca Wagteveld vloog als snelste naar het hok in hun woonplaats Tjalleberd. Evenals vorige week dus een eerste plaats voor deze combinatie, die dit keer ook de zevende duif pakte. Jelle Stuurman uit Heerenveen klokte net als vorige week de tweede duif van de klok. Dit keer met de jaarling '965'. Ook was Stuurman derde en negende van de vereniging.

Plaats vier was na de tegenvaller van vorige week een mooie opsteker voor Combinatie Wijtsma-Visser uit Terwispel. Hun duivin, de '255' liet zien dat ze weer volledig meedoen om de prijzen. Henk Bles uit Oudehaske klokte een knappe vijfde plaats met zijn jaalring '553'. Joost van Dijk had opnieuw een duif in de top van de vereniging met een zesde plaats. Combinatie Idzard & Anton Silvius uit Oudehaske en Hatty & Adriaan Roest uit Tijnje maakten de top-tien compleet door respectievelijk de achtste en tiende duif te pakken.

Volgende week staat er een vitessevlucht vanaf Sittard op het programma, vanwaar de duiven tussen de 210 voor de kortste afstand en 227 kilometer voor de langste afstand naar huis moeten vliegen.