H. & A. Roest 6e van Afdeling Friesland'96

Gepubliceerd op 2 mei 2016 om 10:00

Zaterdag 30 april stond er een vlucht vanaf Zandvliet op het programma. De duiven zouden eerst oostelijk gelost worden, maar vanwege het weer had de lossingscommissie besloten om de duiven vrijdagavond al naar een westelijke losplaats te brengen.

De duiven konden daardoor keurig op tijd uit de vrachtwagen worden gelost. Dit gebeurde om 8:20 uur met een zeer snel vertrek. De 14-876 van Hatty & Adriaan Roest deed het met een gemiddelde snelheid van 1427 meter per minuut en was daarmee eerste van de verenging, en ook nog 6e van heel Afdeling Friesland'96. Een erg knappe prestatie van deze duif. Vader en zoon Roest waren ook vijfde en zesde van de club.

Combinatie Wijtsma-Visser krabbelt weer uit het dalletje waarin ze even zaten met een keurige tweede plaats in de vereniging en 18e van de afdeling met de 15-299. Ook klokte de combinatie uit Terwispel de negende duif van de vereniging. Een andere combinatie, W. & B. Wagteveld uit Tjalleberd, waren 3e met de 15-298. Ale van der Wal uit Rottum klokte de vierde duif van de vereniging. Eindelijk een hoge notering na een aantal tegenvallende wedvluchten. Raymond de Vries uit Heerenveen was zevende, Henk Bles uit Oudehaske achtste en Jelle Stuurman maakte de top-10 compleet met de tiende plaats.