De 786 van Jelle Stuurman pakt eerste prijs

Gepubliceerd op 9 mei 2016 om 10:00

De duiven van Duivensport Heerenveen e.o. kregen afgelopen zaterdag 7 mei een pittige vlucht voor de kiezen. Niet alleen de oostenwind maakte het de duiven lastig, maar ook de vrij westelijke losplaats en het warme weer zat de duiven enigszins tegen.

Door de westelijke ligging van Heusden-Zolder en daarbij de oostenwind en het warme vermoeiende weer werden veel duiven waarschijnlijk gedwongen een keuze te maken tussen het vliegen over de polder of door Noord-Holland en daardoor de Afsluitdijk. In onze vereniging wist de 14-786 van Jelle Stuurman uit Heerenveen hier het beste mee om te gaan en was als snelste weer thuis het hok. Ook was Stuurman vijfde en achtste van de club. In de afdeling zat Jelle Stuurman ook keurig in de top

De plaatsen twee, drie, zeven en negen was voor vader en zoon Hatty & Adriaan Roest uit Tijnje. Een zeer knappe vierde plaats was er voor Mathijs Visser uit Nij Beets. Zijn 14-421 zorgde voor zijn beste prestatie tot nu toe in dit mog prille vliegseizoen. Raymond de Vries en Tjeerd Voolstra, beide uit Heerenveen, waren zesde en tiende van de club.

Voor komende zaterdag staat de eerste midfondvlucht van dit seizoen op het vliegprogramma. De duiven zullen gelost worden in Quievrain.