Henk Bles eerste op Quiévrain

Gepubliceerd op 16 mei 2016 om 10:00

De eerste midfondvlucht van dit vliegseizoen stond afgelopen zaterdag 14 mei op het programma voor de postduiven van Duivensport Heerenveen e.o. Door de noordwestenwind kracht 4 à 5 werd het een zware vlucht vanaf Quiévrain voor de duiven.

De jaarling '539' van Henk Bles uit Oudehaske was na ruim 320 kilometer vliegen als snelste weer op het hok. Deze duif vloog met een gemiddelde snelheid van 1206 meter per minuut weer naar huis, omgerekend ruim 72 kilometer per uur. Het was voor het eerst dat Henk Bles eerste was sinds Duivensport Heerenveen e.o. eind 2012 werd opgericht. En als je kijkt naar de prestaties van Henk de afgelopen weken dan kunnen we alleen maar tot de conclusie komen dat deze eerste plaats meer dan verdiend is.

Plek twee was dit keer voor Hatty & Adriaan Roest uit Tijnje. Hun 13-552 was 3 meter per minuut langzamer dan de eerste duif van Bles. De heren uit Tijnje waren ook nog achtste en negende. Raymond de Vries uit Heerenveen klokte de derde duif van de club. Zijn 14-222 zat vlak achter de duif van Roest, een miniem verschil van een halve meter per minuut. De nummers vier, vijf en zes van de vereniging waren duiven van respectievelijk Jelle Stuurman uit Heerenveen, Willem & Bianca Wagteveld uit Tjalleberd en Combinatie Idzard en Anton Silvius uit Oudehaske. Jelle Stuurman was ook nog goed voor een zevende plaats, en Willem & Bianca Wagteveld maakt de top-10 compleet.

Komende zaterdag gaan de duiven wederom naar Quiévrain. Dit keer wordt er een zuidenwind verwacht waardoor snel weer terug zullen zijn.